No Limits

De wereld van Bolidt kent geen grenzen. Je werkt straks bij een bedrijf dat internationaal actief is op vele werkgebieden. Dagelijks bedenken wij unieke oplossingen in thermohardende kunststoffen: de beste voor onze klanten.

Het credo van Bolidt is: alles onder één dak. Dat betekent dat wij de hele keten in eigen hand hebben. Van ontwikkeling en productie tot verkoop en applicatie. In 2019 is het Bolidt Innovation Center geopend, het middelpunt van de Bolidt Campus. Hier zullen wij jaarlijks vele bezoekers inspireren en onderdompelen in de wereld van Bolidt. 

Our playgrounds

Ieder jaar bedekt Bolidt 2 miljoen m2 met kunststofsystemen in diverse toepassingsgebieden. Van vloeren in kippenbroederijen tot slijtlagen op wegen en bruggen. Van vloeistofdichte vloeren in ziekenhuizen tot duurzame dekken op superjachten.

Onze applicatieteams worden overal ter wereld ingevlogen. De kunstzinnige vloeren rond het olympisch zwembad in Beijing en in het Europees Parlement in Brussel zijn van Bolidt. Net als de designvloeren in het London Science Museum en het King Abdulaziz Center for World Culture in Saoedi-Arabië.

Elk jaar voorzien wij enorme cruiseschepen van nieuwe deklagen. Aan boord van de het grootste cruisship van de wereld Symphony of the Seas hebben we 20.000 m2 dekken aangebracht waar per jaar miljoenen voeten over lopen en creëerden wij zelfs een Ferrari kartbaan op de Norwegian Joy. Ook de dekken aan boord van het grootste en sterkste semi-afzinkbare offshore vaartuig Sleipnir zijn van Bolidt.

Wij zijn niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland volop actief. De vloeren van het oude Luxor Theater in Rotterdam zijn gemaakt door Bolidt. In het Erasmus MC hebben wij zo’n 60.000 m2 aan vloeren en wanden aangebracht. Wij werkten op eenzame hoogte aan de Euromast en ondergronds aan talloze parkeergarages, waaronder de grootste fietsenstalling ter wereld onder Hoog Catharijne in Utrecht. Alle grote bruggen van Nederland hebben een duurzame slijtlaag van Bolidt. Onze schokbestendige vloeren versterken de constructie van de schepen van de Koninklijke Marine. De vloeren in restaurant SushiSamba en Het Landhuis op de Hoge Veluwe: allebei van Bolidt.
Niet alleen wat we doen maakt ons uniek, ook hoe we het doen: Bolidt doet alles zelf. Als enige in onze branche controleren wij de hele keten. Van de inkoop van grondstoffen, het bedenken, ontwikkelen en produceren van thermohardende kunststoffen tot het aanbrengen ervan overal ter wereld. Wij bouwen zelfs onze eigen machines: daarmee hebben wij de Rheinbücke Maxau in Karlsruhe bijvoorbeeld in een recordtijd van een nieuwe deklaag voorzien. Innoveren zit in ons DNA. Dat maakt ons beretrots en de concurrentie een beetje jaloers.

Bolidt is actief op vele terreinen. Kijk op onze website in welke segmenten wij werkzaam zijn.

Our people

Het familiebedrijf wordt inmiddels gerund door 250 betrokken mensen. Eigenwijze vakidioten met de drive om te innoveren. Bolidt doet alles zelf. Van de inkoop van grondstoffen, het bedenken, ontwikkelen en produceren van thermohardende kunststoffen tot de applicatie ervan overal ter wereld. Dit zorgt voor een erg divers en internationaal team. Daarnaast zitten we bijna nooit stil, en hebben we verschillende sportteams zoals een Bolidt running team, maar we fietsen ook de Mont Ventoux op of fitnessen in onze eigen sportschool.

 

Vitality

Bolidt helpt je om zo vitaal mogelijk te zijn, lichamelijk én geestelijk. Je kunt met je collega’s de Mont Ventoux op fietsen, maar een potje schaken mag ook. Vitaliteit zit in kleine dingen, maar we pakken het groots aan.

Bij Bolidt zitten wij nooit stil. Wij zijn altijd bezig met nieuwe ideeën, plannen en innovaties. Omdat bewegen gezond is. Daarom besteden wij ook zoveel aandacht aan vitaliteit. Wie gezond is, heeft meer energie. Meer focus. Meer lol. Fitte medewerkers zijn ook nog eens creatiever en inventiever. Tijdens of na het sporten ontstaan maar al te vaak briljante ideeën. Precies wat we nodig hebben bij Bolidt. Vitaliteit zit in kleine dingen. Staand vergaderen bijvoorbeeld. Gezond lunchen. Of gewoon naar een collega toe lopen in plaats van een mail te sturen. Maar wij pakken vitaliteit ook groots aan. Met een speciaal vitaliteitsprogramma. Daarmee mochten wij ons in 2016 het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland noemen.

In ons kantoor is een hightech fitnesszaal waar je kunt trainen onder professionele begeleiding. Er zijn workshops over bewegen, voeding en mind vitality. Bovendien hebben wij verschillende sportteams. Sluit je aan bij het Bolidt Running Team en train voor de door Bolidt gesponsorde Inner Circle Run. Ga samen met het Bolidt Cycling Team de Alpen in. Iedereen die dat wil, krijgt een personal check. Zo weet je hoe jouw gezondheid ervoor staat. De Bolidt Vitality app geeft je 24/7 toegang tot je eigen personal trainer en een overzicht van jouw prestaties. Sport verbroedert (m/v). Sta je als inkoper ineens te boksen met een chemisch engineer. Of fiets je zij aan zij met de CEO naar de top van La Redoute. Wat blijkt? Tijdens de lunch gaan de gesprekken niet meer alleen over het werk. Samen sporten is goed voor de werksfeer en nog beter voor de teamspirit.

Je hoeft de Stelvio niet te beklimmen, de Rotterdam Marathon te lopen of mee te gaan op expeditie naar de Mount Everest. Je kunt ook gaan squashen, tennissen, schaatsen, roeien of bowlen. Of gewoon je hoofd leegmaken tijdens een lunchwandeling. Op het dak van het Innovation Center kun je straks pingpongen of gaan schaken met je collega’s. Waar het om gaat is een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Bij Bolidt krijg je alle gelegenheid om die te vinden.

Flexibility

Als innovatief bedrijf zijn wij per definitie flexibel. Dat merk je aan de werkplekken en aan onze manier van werken. Over je grenzen kijken is je dagelijkse werk. Bolidt doet het anders. Flexibility is our middle name. Ons hoofdkantoor is strak ingericht, met gevoel voor design en oog voor detail. Hier kun je overal werken: in de open kantoortuin, in de brasserie en op de visueel en akoestisch afgeschermde Vitra office-meubels. Ongestoord bellen doe je in het mini-callcenter. Die vrijheid van werken stimuleert interactie – meteen ook de reden waarom we liever geen koffie achter het bureau drinken, maar op de koffiepleinen. Zo praat je nog eens met een collega. Misschien komen jullie samen wel op een goed idee.

Flexibiliteit is een eerste vereiste voor een innovatief bedrijf. Routine is dodelijk. Voor elke toepassing van thermohardende kunststoffen bedenken wij een specifieke oplossing. Dat maakt van ons een soort kameleon. We zijn een vloerenbedrijf, een slijtlagenbedrijf, een ontwikkelbedrijf, een machinebouwer, een producent en een aannemingsbedrijf. Maar meestal niet tegelijkertijd. Als leergierig bedrijf werken wij LEAN. Dat geeft inzicht in hoe wij werken en dus ook waar de verbetering zit. Elke afdeling leert zichzelf via flowboards en value stream mapping beter kennen. Zo zijn we onderweg naar een zelflerende organisatie en zelforganiserende teams. Open en transparant. Niemand kijkt verbaasd op als je als marketeer een daily stand van het innovatiecentrum bijwoont. Over je grenzen kijken is niks bijzonders, het is je dagelijkse werk.

 

 

INNOVATION

Altijd bezig met nieuwe ideeën. Kijken waar het beter kan. Innoveren zit in ons DNA. Wij doen het in ons innovatiecentrum, maar net zo goed op de koffiepleinen en aan de lunchtafel. Natuurlijk, Bolidt is bekend van de vloeren, scheepsdekken en slijtlagen. Maar wat wij echt doen is het ontwikkelingen van innovatieve toepassingen voor thermohardende kunststoffen. Wij hebben een aangeboren neurose om steeds op zoek te gaan naar nieuwe ideeën. Altijd spelend met het principe: van vloeibaar naar vast. Onze nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat thermohardende kunststoffen op verschillende manieren worden ingezet. Bovendien hebben wij met het materiaal allerlei duurzame oplossingen bedacht.

Traditionele materialen vervangen door duurzame alternatieven is dan ook onze missie sinds 1964. Mooi voorbeeld: op schepen leggen wij kunststof dekken die eruitzien als teak, maar niet verweren, nauwelijks slijten en dus heel duurzaam zijn. Ondertussen zijn wij ook steeds groener gaan produceren. Omdat wij alles in eigen beheer doen – van inkoop tot en met uitvoering – kunnen wij de hele keten zo duurzaam mogelijk maken. Daarin gaan we ver. Decennia geleden vervingen wij aardoliën door plantaardige oliën. Afvalstoffen worden al zolang we ons kunnen herinneren gescheiden voor recycling. Wij gebruiken water als oplosmiddel en natuurlijke kleurpigmenten uit planten, kalk en steen. De door ons ontwikkelde Bolimix machine zorgt ervoor dat wij het materiaal voor bruggen en slijtlagen efficiënter en sneller kunnen toepassen. Innoveren zit in ons DNA. Logisch dus dat het innovatiecentrum een centrale plek krijgt op de Bolidt Campus. Hier maken wij onze eigen dromen en die van onze klanten waar. Maar innoveren doen wij niet alleen in ons innovatiecentrum, maar net zo goed op de koffiepleinen en aan de lunchtafel. Dat wil dus zeggen: iedereen innoveert bij Bolidt. Onze accountant bedenkt een app waarmee je uren kunt bijhouden op je smartphone. Marketing ontwikkelt handige online tools voor de sales. Twee keer per jaar organiseren wij de Week van Innovatie waar allerlei spannende nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Zo kun je aan je collega’s laten zien hoe innovatief je bent.

EDUCATION

Innovatie begint bij kennisontwikkeling. Om zichzelf en het bedrijf te verbeteren, worden de medewerkers van Bolidt voortdurend opgeleid en getraind. De oprichters van Bolidt zijn ooit begonnen met lef en drang naar avontuur. Die spirit zit nog steeds in ons bedrijf. Heb je een goed idee en wil je iets nieuws ontwikkelen? Bij Bolidt krijg je de kans om je plan uit te werken.

Door de open cultuur binnen Bolidt zijn innovaties, successen en dromen bespreekbaar op elk moment van de dag: aan de koffiepleinen, in de cultuurschuur of tijdens een gezonde lunch in de Brasserie. Ook wordt twee keer per jaar de ‘Week van de Innovatie’ georganiseerd. Daarin krijgen medewerkers de gelegenheid om de innovatie waaraan je werkt te delen met je collega’s.

Vooruitgang en ondernemerschap worden zo voor iedereen zichtbaar en tastbaar. Vanuit dezelfde gedachte zijn er bij Bolidt maandelijks ‘Lunch & Learn-sessies’ waarin medewerkers elkaar bijpraten over een innovatie. Dat kan een nieuw idee van Bolidt zijn of een innovatie van klanten waar wij op kunnen inspelen. In een innovatief bedrijf als Bolidt staat kennisontwikkeling elke dag centraal. Voortdurend worden medewerkers opgeleid en getraind. Het aanbrengen van kunststofvloeren, dekken en slijtlagen is een vak apart dat alleen wordt toevertrouwd aan de beste vakmensen. Onze applicateurs volgen daarom een uitgebreide opleiding aan de Bolidt Academy. Hier kom je alles te weten over de eigenschappen van onze kunststofsystemen, de verwerking van de materialen, de geschiktheid van de ondergrond en de invloed van klimatologische omstandigheden.

Wij leiden graag mensen op, dat mag duidelijk zijn. Stagiaires zijn daarom altijd welkom bij Bolidt.

 

 

LEAN

Bolidt leert om LEAN te werken en te denken. Deze filosofie wordt geïmplementeerd door medewerkers uit de hele organisatie die allemaal een specifiek vakgebied vertegenwoordigen. Ook op dit gebied wordt er continu getraind om de teams binnen Bolidt efficiënt, doelgericht en met veel plezier te laten werken. Alle managers binnen Bolidt volgen de opleiding tot Master in Business Learning (MBL) aan het Arpa Learn Instituut. Deze 4-jarige opleiding traint managers hoe zij de ideeën van LEAN in de praktijk kunnen brengen en kunnen bouwen aan een lerende organisatie.

KNOWINGO

‘Education’ gaat bij Bolidt niet alleen om het opleiden van individuen, maar ook om het vergroten van de kennis van het collectief.

Speciaal hiervoor is de kennisapp ‘Knowingo’ ontwikkeld, de e-learning app op basis van kunstmatige intelligentie die spelenderwijs de kennis vergroot. Door dit intelligente platform komen medewerkers meer te weten over Bolidt, de kunststofsystemen, hun collega’s en onze klanten.

Bovendien zorgt de app voor interactie: wat je niet weet, vraag je gewoon aan een collega.

 

 

VEILIG WERKEN

Education betekent bij Bolidt ook veilig werken. Alle risico’s wegnemen en incidenten voorkomen. Onze veiligheids- en arbozorgsystemen zijn gecertificeerd volgens de VGM Checklist voor Aannemers (VCA). Dat betekent dat wij de veiligheid op de werkplek structureel en systematisch aanpakken. Met het VCA* certificaat toont Bolidt aan dat er tijdens onze projecten wereldwijd wordt voldaan aan alle normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Wij streven voortdurend naar een veiligere werkomgeving. Niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor ingehuurde onderaannemers. Daarom zijn wij ook in het bezit van het VCA** certificaat. Dit waarborgt dat ook de door ons ingehuurde professionals veiligheidsbewust werken.

GREENDOTS

GreenDots laat met concrete feiten en cijfers zien waar Bolidt al jaren mee bezig is: groeien als bedrijf en tegelijkertijd de maatschappelijke impact vergroten en de milieu-impact verkleinen. Zo maken wij maximaal gebruik van natuurlijke, niet zeldzame grondstoffen. Door de hele keten in eigen beheer te houden, zoeken wij voortdurend naar de meest duurzame oplossingen.

Wij investeren bovendien in de ontwikkeling, veiligheid en vitaliteit van onze medewerkers en creëren zo een veilige en uitdagende werkomgeving. In alle facetten van onze bedrijfsvoering is zichtbaar dat wij de toekomst serieus nemen. GreenDots maakt inzichtelijk wat dit betekent voor mens en milieu. Kijk voor alle duidelijkheid op: www.greendots.eu.

Experience

Onze nieuwe entree. Ons visitekaartje. In het Bolidt Innovation Center maken onze relaties kennis met de veelzijdigheid van Bolidt. Een inspirerende belevenis. In het Bolidt Innovation Center gaan wij in gesprek met klanten, co-makers, kennisinstellingen en start-ups over nieuwe toepassingen van kunststof. Open source, open mind: niets is onmogelijk. Hier maken wij dromen in kunststof waar. Samen met de vele bezoekers.

Het Bolidt Innovation Center is een machine, geen museum. Iedereen mag – op afspraak – komen kijken hoe Bolidt werkt. Door de open plattegronden en het vele glas zien bezoekers de non-stop bedrijvigheid van Bolidt. Het middelpunt van het Bolidt Innovation Center: het R&D Center. Een living lab van 2 transparante etages. Hier vindt de ‘chemistry’ plaats. Tussen materialen en tussen mensen. Door een reactie aan te gaan, ontstaat steeds weer iets nieuws. Het Bolidt Innovation Center is net zo goed een theater. Dat vertelt ons verhaal via virtual en augmented reality, interactieve opstellingen en een projectie over de hele breedte van het gebouw. Het Bolidt Innovation Center brengt de legacy van Bolidt tot leven. Bezoekers maken in het Bolidt Innovation Center kennis met kunststof. Gaan zelf aan de slag in het R&D Center. Materialen mengen. Voelen hoe sterk kunststof is. Ervaren wat er bij komt kijken om een cruiseschip van 15.000 m2 dek te voorzien. Zien hoe het materiaal geteisterd wordt, zonder schadelijke gevolgen. Bolidt als belevenis. Innovatie en co-creatie door beleving, daar draait het om in het Bolidt Innovation Center. Bezoekers die ons kennen als specialist, zien nu onze veelzijdigheid: van thermohardende kunststoffen kunnen wij alles maken. Innoveren zit in ons DNA. Samen met bezoekers duiken wij het Innovatiecentrum in. Bedenken wij samen een nieuwe toepassing van kunststof? Een innovatieve productiemethode? Een robot die vloeren legt? Innovatie wordt integratie.

Ik ben altijd op zoek naar de juiste chemie tussen de kandidaat en het team

RECRUITER

MARLEEN VOETS

Legacy

Van een schuurtje in Zwijndrecht tot een bedrijf met 250 vakidioten. De drang om te vernieuwen brengt Bolidt overal ter wereld. Voel je vrij om mee te gaan. 1964: Twee werknemers van verffabrikant Sikkens beginnen voor zichzelf. Er moet meer te doen zijn met kunststof dan het alleen te gebruiken als verf. Conventionele materialen als hout en staal vervangen bijvoorbeeld. Toepassingen bedenken waar nog niemand aan heeft gedacht. Vanuit een schuurtje in Zwijndrecht willen de twee de wereld veroveren. Te beginnen in Nederland.

Hun visie klopt. Met kunststof kun je beton repareren. Schepen van ijzersterke dekken voorzien. De Spacetower kan ermee op de Euromast worden gelijmd. Kunststof is oprolbaar als vloer en zeer geschikt om het gravel op atletiekbanen te vervangen. Bolidt bedenkt en maakt vervolgens kleurrijke dekken op cruiseschepen. Duurzame slijtlagen voor wegen en bruggen. Naadloze vloeren voor ruimtes waar hygiëne extreem belangrijk is. In Nederland en – inderdaad – de rest van de wereld. Al in 1997 is Bolidt actief achter het IJzeren Gordijn: een jaarbeurscomplex in Moskou krijgt een kunststofvloer. Inmiddels bedekt Bolidt jaarlijks 2 miljoen vierkante meter met kunststof in alle vormen, kleuren, maten en texturen. Wij hebben 20.000 recepten om vloeren, scheepsdekken en slijtlagen te maken. Het credo van de oprichters geldt nog steeds: alles onder één dak. Dus: dingen zelf doen. Het familiebedrijf wordt inmiddels gerund door 250 betrokken mensen. Eigenwijze vakidioten met de drive om te innoveren. Net als de 2 oprichters ooit, overtuigd van de kracht van kunststof.