Sales

Sales praat met iedereen. Van pluimveehouders, bakkers en reders tot parkeergaragehouders en farmaceuten. Klant of geen klant. In binnen- en buitenland. Een snelle verkoopbabbel is niet voldoende om (potentiële) klanten te overtuigen van Bolidt, je moet als salesmedewerker ook de diepte in kunnen gaan. Door jarenlang onderzoek en alle projecten heeft Bolidt een enorme kennis opgebouwd. Een salesmedewerker weet hierdoor welke eisen er in een specifiek segment aan de vloeren worden gesteld – vaak zelfs eerder dan klanten. Welke kunststofvloer kan tegen de zuren in melk? De zuivelproducent hoort het van Sales. Welk systeem is 100% hygiënisch? Het ziekenhuis vertrouwt op het advies van Sales. Als salesmedewerker ben je een specialist: je weet alles van jouw segment. Dat maakt je pitch ijzersterk. Je kent alle sterke eigenschappen van het Boligrip systeem. Je weet hoe onverwoestbaar de nieuwe Bolidtop vloeren zijn. Je kunt goed luisteren, begrijpt de vragen van klanten en geeft hen – met al je kennis van zaken – meteen het beste advies. In het Bolidt Innovation Center kun je klanten laten beleven wat je bedoelt. Zo voelt een bakker zelf dat zijn vloer stroef blijft als je er meel op strooit.
Vacatures

Bolidt Innovation Center

Als innoveren ons in het bloed zit, is het Bolidt Innovation Center het hart van ons bedrijf. Hier worden nieuwe materialen, systemen en toepassingen ontwikkeld. Een gesloten, stoffig laboratorium? Niet bij Bolidt. Wij laten zien wat wij bedenken: dé reden om het Bolidt Innovation Center te openen. Het R&D Center krijgt daarin een centrale plek; bezoekers zullen hier kunststof in al haar facetten beleven. Onder het motto: innoveren begint met inspireren. Natuurlijk, onze recepten zijn geheim, maar wat we ermee maken mag iedereen weten. Zoals een vloer die aanwezigheid registreert. Of eentje die energie opslaat. In het Bolidt Innovation Center willen wij onze co-makers triggeren: kan dat allemaal met kunststof? Samen zetten wij daarna ideeën om in innovaties. Behalve innoveren, is het R&D Center ook van het ondersteunen. Jaarlijks worden honderden vragen van bijvoorbeeld Sales, Operations en Productie beantwoord. Alle producten die gemaakt zijn, gaan langs de keurmeesters van het R&D Center. Zij bewaken met hun kritische oog de hoge kwaliteit van Bolidt.
Vacatures

 

 

Werkvoorbereiding

Werkvoorbereiding doet wat de naam zegt: de afdeling treft alle voorbereidingen voor de projecten van Bolidt. Dat begint met controleerwerk. Komen de vierkante meters in het contract overeen met die op de werktekeningen? Kloppen de technische condities voor het werk in de praktijk? Werkvoorbereiding meet alle ruimtes in die op de werktekeningen staan zodat de hoeveel materiaal en welke gereedschappen nodig zijn voor het project kan worden bepaald. Samen met de afdeling SHEQ verzorgt Werkvoorbereiding ook alle veiligheids- en gezondheidsplannen, waaronder de benodigde werkplannen voor alle projecten wereldwijd. Conclusie: de werkvoorbereider moet van uitzoeken houden. En kunnen doorbijten. Als de vierkante meters niet kloppen, is het speurwerk om erachter te komen waar de fout zit. Kunnen werken met AutoCAD is handig, net als een beetje kennis van bouwtechniek. Heel belangrijk: in 3D kunnen denken. Je kijkt naar een platte tekening, maar in je hoofd moet je het project visualiseren.
Vacatures

Operations

Operations verzorgt de volledige (administratieve) begeleiding van alle projecten van Bolidt. Het betere regelwerk: applicatieteams indelen, vliegtickets en hotels boeken voor de applicateurs, materialen bestellen, opleverbonnen opvragen bij de aannemers en last but not least: contact hebben met de klant. Over de startdatum van een project bijvoorbeeld. Dat betekent veel bellen en snel kunnen schakelen, want elke week lopen er bij Bolidt wereldwijd zo’n 70 projecten. Een opleiding, bijvoorbeeld op mbo-niveau, is een pre, net als een no-nonsense houding. Dus: van aanpakken weten en stressbestendig zijn. Als medewerker van Operations ben je bovendien communicatief sterk: je weet wat je moet zeggen tegen klanten, maar ook tegen de jongens van de bouw.
Vacatures

 

 

Applicatie

Applicatie betekent het aanbrengen van de thermohardende kunststoffen. Applicatie betekent ook: avontuur. Je werkt aan projecten overal ter wereld. De ene keer aan het scheepsdek van een enorm cruiseschip in Miami, de andere keer aan de hightech vloer van een Duitse kuikenproducent. Het werk is soms doorbuffelen, maar je hebt altijd eer van je werk. Applicateurs zijn dan ook supertrots op hun projecten: met z’n allen hebben ze bijvoorbeeld de spectaculaire designvloer van het Science Museum in Londen gemaakt. Na alle projecten samen, ga je voor elkaar door het vuur. De teamspirit is enorm en de kameraadschap kom je nergens anders tegen. Nou ja, misschien in het leger.
Vacatures

Finance

Het credo van Bolidt – ‘alles onder één dak’ – geldt ook voor Finance. Niets wordt uitbesteed. Finance beheert de debiteuren en de crediteuren, heeft de nodige fiscale kennis in huis, verzorgt alle facturatie en zo nodig de incasso. Omdat alle facetten van finance langskomen, is het werken op de afdeling zo afwisselend. Finance is daarbij een belangrijke spil in alle projecten. Bolidt opereert internationaal. Geen project is hetzelfde en de betalingsvoorwaarden zijn in verschillende delen van de wereld steeds weer anders. Aan Finance de belangrijke taak om alle afspraken te checken en de financiële risico’s voor Bolidt te beperken. Wie bij Finance werkt, zit bovenop die taak. Als een pitbull. Tegelijkertijd moet je flexibel kunnen zijn. Soms sta je op je financiële strepen: afspraak is afspraak. Dan weer buig je mee met de klant om de relatie goed te houden. Ook belangrijk: een kritische houding. Je denkt graag mee hoe Finance het werk nog slimmer kan aanpakken.
Vacatures

 

 

Inkoop

Inkoop zorgt er traditioneel voor dat iedereen binnen een bedrijf de spullen heeft om mee te werken. Maar Bolidt is geen traditioneel bedrijf en dus is Inkoop volop in ontwikkeling. Het werk verandert van bestellen in voorwaarden creëren. Inkoop zorgt voor de beste condities – prijs, levertijd, kwaliteit, specificaties – zodat medewerkers op een gemakkelijke manier en zonder tijdsverlies zelf hun zaken kunnen bestellen. Inkoop draagt zo zijn steentje bij om ervoor te zorgen dat Bolidt LEAN kan produceren. Door Sales, Operations en Inkoop aan elkaar te koppelen, wordt de inkoopcyclus veel korter. Het resultaat? De materialen die nodig zijn voor een project worden automatisch besteld en precies op tijd geleverd op basis van de voorwaarden die Inkoop heeft gecreëerd. Inkoop houdt het overzicht door te werken met o.a. QlikView. Dit systeem visualiseert data en geeft Bolidt realtime inzicht in hoe de inkoop ervoor staat. Nogmaals: de afdeling is volop in ontwikkeling. Je bent als inkoopmedewerker dus regelmatig aan het pionieren. Daarbij geeft Bolidt je veel bewegingsvrijheid. Heb je een goed idee? Onderneem het maar. Wat niet verandert, is onze filosofie van samenwerking. Wij zien leveranciers als partners met wie wij graag een langdurige relatie aangaan. 
Vacatures

Logistiek

Logistiek speelt een cruciale rol in de projecten van Bolidt: zonder materiaal kunnen de mannen op de bouw niet aan de slag. Afdeling Logistiek zorgt er daarom voor dat alles – de producten en de gereedschappen – op tijd op de bouwplaats komt. Over de weg, door de lucht en over het water. Uitdagend werk, vooral als het om internationale projecten gaat. Welke startdatum heeft Sales afgesproken met de klant? Hoelang vaart het schip naar Hongkong? Hoeveel tijd kost het inklaren? Is de deadline haalbaar voor Productie? Dat Bolidt alles in eigen hand houdt, maakt het werk alleen maar mooier. Want hierdoor ben je niet pas aan het eind, maar al in het offertestadium bij een project betrokken. Bovendien heb je daardoor contact met heel veel collega’s, vervoerders en douaniers. Meedenken met anderen is dus een vereiste, net als helder communiceren. Voor blabla is geen tijd.
Vacatures

 

 

Marketing

Bolidt is buitengewoon. Geen doorsnee kunststofproducent. Bolidt is veelzijdig, want is actief in meer dan 35 segmenten. Bolidt is innovatief. Bedenkt waanzinnig veel nieuwe toepassingen voor kunststof. Bolidt heeft alles in huis en controleert zo de hele keten. Bij Marketing mag je die bijzondere boodschap vermarkten. Niets minder dan het DNA van Bolidt uitdragen. Een boodschap met vele doelgroepen. Prospects, klanten, co-makers, collega’s en straks: de duizenden bezoekers van het Experience & Innovation Center. Alles in huis? Dat geldt dus ook voor Marketing. De afdeling ontwikkelt alle communicatiemiddelen zelf, verzorgt zelf de online marketing en onderhoudt zelf de social media. Die grip op marketing is voor een internationaal bedrijf extreem belangrijk. Bolidt branding moet 24/7 doorgaan. Hendrik-Ido-Ambacht rules the world. Dynamisch is een understatement.
Vacatures

ICT

 

Breed én specialistisch. Dat is het werkterrein van ICT. Geheel volgens de visie van Bolidt: alles in eigen beheer houden, niet afhankelijk zijn van derden. Alle hard- en software moet 24/7 werken. ICT verzorgt daarom het onderhoud aan echt alle hardware binnen Bolidt: niet alleen computers, servers en (draadloze) netwerken, maar ook (etiket)printers, handterminals, tijdklokken, telefooncentrales, smartphones en alle andere mobile devices. ICT programmeert en ontwikkelt bovendien de software die bij Bolidt wordt gebruikt. Zo werd bijvoorbeeld het relatiebeheer en productiegedeelte in het ERP pakket Microsoft Dynamics NAV door ICT op maat gemaakt voor Bolidt. De afdeling ontwikkelt daarnaast eigen apps voor iPhone en iPad, zoals een app waarmee applicateurs hun gewerkte uren en gebruikte materialen kunnen doorgeven. Met zo’n workload is maar één werkhouding mogelijk: niet lullen, maar poetsen.
Vacatures

 

 

 

Productie

Productie produceert al de componenten voor de vloeren, slijtlagen en scheepsdekken van Bolidt. Wie bij Productie werkt, moet kunnen doorpakken. Maar: altijd met het koppie erbij. Je moet affiniteit hebben met chemische stoffen en bovendien de recepten zorgvuldig kunnen lezen. De cijfertjes achter de komma zijn belangrijk; door weegfouten kan er zo een verkeerde samenstelling ontstaan. Behalve kwaliteit, staan ook veiligheid en duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Afval bestaat niet en wij streven ernaar om steeds groener te produceren. Als productiemedewerker sta je aan de basis van alles wat Bolidt maakt. Je produceert voor een concreet project. Dat betekent ook werken onder tijdsdruk: de applicateurs moeten niet op hun producten hoeven wachten. Als alles is gelukt, heb je een belangrijke bijdrage geleverd aan een geslaagd project van Bolidt. Daar mag je trots op zijn.
Vacatures

Magazijn

Het magazijn geeft alle producten, gereedschappen en consumables uit die de applicateurs nodig hebben voor hun werk. Het gaat niet alleen om de componenten die volgens receptuur zijn gemengd en afgevuld, maar ook om bijvoorbeeld (hand)gereedschappen en machines om een vloer te leggen. Je maakt alle producten transport gereed voor weg-, zee- en luchtvervoer en kent de wijze van inpakken en etiketteren volgens de geldende wet- en regelgeving. Als magazijnmedewerker werk je altijd voor concrete projecten met een harde deadline. Dat houdt in dat je nauwkeurig en onder druk moet kunnen werken: de juiste producten moeten in de juiste hoeveelheden op tijd aankomen op de bouwplaats. Als de levering niet compleet is, kunnen de applicateurs niet aan het werk. Niet handig (en erg kostbaar) als zij in Australië op hun spullen staan te wachten. Je bent dus een belangrijke schakel in alle projecten die Bolidt wereldwijd doet.
Vacatures

 

 

Technische Dienst

What’s in a name? Bij de Technische Dienst alles. De afdeling verzorgt al het onderhoud aan de gereedschappen, het bedrijfswagenpark en de productiemachines. De Technische Dienst checkt, onderhoudt en keurt alle gereedschappen en apparaten die de applicateurs dagelijks gebruiken. Zodat deze direct inzetbaar zijn, waar ook ter wereld – ondanks alle verschillen in bijvoorbeeld netspanning en voltage. De Technische Dienst is daarmee een belangrijke schakel, omdat de afdeling ervoor zorgt dat de applicateurs aan het werk blijven. Ook alle lopende controles en kleine reparaties aan de 85 eigen bedrijfswagens worden gedaan door de Technische Dienst. De afdeling zorgt er daarnaast voor dat de dealer op tijd de grote en kleine onderhoudsbeurten uitvoert. Het op maat inrichten alle bedrijfswagens gebeurt eveneens bij de Technische Dienst. Eventuele schades aan de bedrijfswagens worden door de afdeling afgehandeld. Net als het onderhoud aan de productiemachines waarmee de componenten, prefab materialen en producten als Esthec worden gemaakt. The name says it all: techneuten die van sleutelen houden, hebben bij de Technische Dienst een wereldbaan.
Vacatures

Vacature alert